beuving-563x308

Geweest: Vrijdag 1 april 2022
Bende van Beuving – Klap van de korenmolen

Hoezo 'Klap van de korenmolen'? Ernest Beuving belandde zelf ooit in de psychiatrie en leerde daar vooral: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ 

Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band in samenwerking met het Zangkoor A-Do-Ré uit Lunetten.

Half concert (met liedjes van zijn cd ‘Ode’), half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages spontaniteit en geen geposeer. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tijdens zijn acts tussendoor onder de stoel van het lachen. Die acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over Willem Alexander en Maxima), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot en een Mick Jagger met ADHD.

Hij werkt samen met 4 topmuzikanten, enkelen speelden o.a. bij Robert Long, Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper.

De Pers:
"Behalve zijn prachtige liedjes moet Ernest Beuving het hebben van zijn theaterpersoonlijkheid. De niet te stuiten cabaretier ontpopt zich als beschouwer. Wat blijft is zijn mateloze gevoel voor humor.” (De Stentor)

Alle moderniteiten negerend, creëert hij een zwart-witfoto van muziek die lonkt als een rustige oase in het roerige nu. Alle liedjes zijn even sterk. Ernest Beuving levert met ‘Ode’ een dijk van een album af.” (Friesch Dagblad)

"allround cabaretier uit het Oosten des lands zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop." (Arena)