Vrijdag 18 oktober 2024
Rosa da Silva – A vida rosa

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A vida rosa maakt ze je deelgenoot van deze zoektocht. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren.

Verwacht een persoonlijke en muzikale voorstelling, met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda. Muziek waarin haar liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar voren zal komen. Je ziet Rosa op haar kwetsbaarst, maar ook op haar strijdlustigst. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst.

Facts:

  •  A vida rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs.
  •  Sergio Escoda is actief als componist, multi-instrumentalist, arrangeur en producer. Hij speelde in welbekende bands als Di-Rect, EUT & REINDIER, zowel nationaal als internationaal. Als componist schrijft hij voor reclame, theater en cabaret en componeerde hij o.a. BullyBully en i.s.m. Tim Teunissen en Dook van Dijck de jeugdmusical Lady Charly.
  •  Tim Teunissen is tekstschrijver, cabaretier en acteur. Hij won de persoonlijkheidsprijs op Cameretten en toerde met zijn solo SANDRA door het land. Als songwriter schreef hij o.a. voor MEROL. Als acteur is hij te zien in verschillende films en series als If Yes, OkayenVliegende Hollanders.

In de pers:
“Rosa da Silva zingt prachtig, maar is ook niet vies van een stevige portie sentiment” - Parool
“Machtige fado van Rosa da Silva staat als een kasteel” - Theaterkrant
“Da Silva is een heldin in het gedetailleerd schetsen en imiteren van haar personages.”  - Theaterkrant
“Rosa da Silva kan geweldig zingen” - NRC
“Rosa da Silva beschikt over het vermogen om recht naar de traanbuizen toe te zingen” - de Volkskrant

Credits:
Tekst: Tim Teunissen, Rosa da Silva, Peer Wittenbols
Muziek: Sergio Escoda
Regie: Laurens Krispijn de Boer
Muzikant: Vera Marijt
Techniek: Martin Brons
Kostuumontwerp: Calle de Hoog
Uitvoering kostuum: Daan Wieman & Bernadette Kijzers
Beeld: Henri Verhoef
Ontwerp: Marc Koppen ontwerp

rosadasilva.nl/