DorineWiersma

Geweest: Vrijdag 17 november 2017
Dorine Wiersma – Gaan we katten? (try-out)

Dorine zet haar nagels in het leven van vandaag. Met virtuoze gitaarliedjes in allerlei muziekstijlen. Met vlijmscherpe teksten met komische wendingen. Want er valt een hoop te katten.
Bijvoorbeeld op mensen die luidkeels hun hond corrigeren, op fundamentalistische gelijkhebbers, mannen met knotjes, acteervolk en Cito toetsen voor kleuters. Vilein, ongenuanceerd, wraakzuchtig en toch hoopgevend.

Over Dorine Wiersma
Cabaretière Dorine Wiersma is als een goede wijn: met het klimmen der jaren wordt ze steeds beter. Haar vorige voorstelling ‘D&A’ kreeg lovende recensies. ‘Een van de beste vijf cabaretvoorstellingen van het jaar’, volgens het NRC. De Volkskrant noemt haar gitaarspel ‘een groot genot’ en zet haar als 'een van de beste cabaretliedjesschrijvers’ in de traditie van Kees Torn, Ivo de Wijs en drs P.
Dorine Wiersma werd alom bekend met haar, met de Annie M.G. Schmidtprijs bekroonde lied, 'Stoute Heleen'.

Website Dorine Wiersma